Eriksen Education

Den stygge andungen

SEO har i mange år hatt et dårlig rykte. Spesielt når jeg begynte med dette i gamle dager. Det var liksom litt den stygge andungen. Vi som drev med den virksomheten da, vi visste hvor viktig kanalen var. Men vi hadde mange motstandere, og det var mange useriøse aktører i bransjen. Så ting tok tid

Da jeg med de seriøse aktørene var med å etablere BraSøk i Tarantell sitt møterom i Dronningensgate 5, 3 desember 2007, så ble det starten som skulle bli en reise der bransjen mer og mer ble tatt seriøst. Men det var mye og bygge opp.

Vi kan stole på statistikk. SEO er faktisk den STØRSTE kanalen. 60% av all verdens internettrafikk kommer fra organisk søk, om ikke mer. Jeg sitter på flere tusen kontoer for bedrifter i Norge. Og det er faktisk at 67% av trafikken til disse nettstedene i gjennomsnitt kommer fra organisk søk.

Mange sier at «Vår merkevare er så kjent, så SEO har ikke så stor betydning». Det er også feil. Jeg har tilgang til store merkevarer. Også de har veldig høy prosentandel fra organisk.

SEO er veldig komplekst. Før var det enklere. Men det blir vanskeligere og vanskeligere. Det er veldig mange regler. Google måler deg på over 200 signaler som du skal forsøke og oppfylle. Så dette er et fag. Og det har bransjen begynt og forstå (heldigvis)

Det er et fag som består av stor teknisk forståelse, gode plattformer, programmering, innhold, sosiale medier, eksterne signaler med mer. Forstår man SEO så er man ganske komplett. Det er også en stor grad av sunn fornuft.

Jeg har i mange år sagt at jeg misliker ordet SEO. Det Google gjør er å prøve å gjøre det best for brukeren. Så jeg velger å kalle det for “brukeroptimalisering”.

Avslutningingsvis vil jeg si at SEO er den VIKTIGSTE kanalen for deg og det er ikke den stygge andungen lenger.

Ta gjerne kontakt med meg hvis du tror jeg kan hjelpe deg